Procesul de spălare ​

Insta Carpet este o spălătorie profesională de covoare ce se caracterizează prin calitate, profesionalism și dedicare, care vă oferă servicii complete de spălare folosind o linie automatizată de desprafuire, spălare, centrifugare, uscare și finisare și care folosește detergenți și soluții de cea mai bună calitate pentru ca dumneavostră să beneficiați de covoare pufoase și culori vii.

Covoarele dumneavoastră vor fi prioritatea noastră. Astfel ele vor intra în procese atent supravegheate de către echipa noastră și anume:

INSPECTAREA COVORULUI

Pentru a putea stabili programul de spălare, metodă, tipul de detergenți și soluții speciale pe care le vom aplica, echipa noastră va analiza atent covorul luând în calcul tipul de covor, tipul de material, lungimea firului cât și indicațiile producătorului de pe eticheta covorului dumneavoastră.

DESPRĂFUIRE

Ne place să lucrăm profesionist și astfel nu vom face niciodată rabat de la procesul de desprafuire prin bătaie și aspirație, deaoarece un covor doar spălat, mai mult v-a împrăștia murdăria. Paletele desprafuitorului și rolele vor elimina praful și toate corpurile străine fără a dauna țesăturii. O desprafuire corectă făcută profesional înseamnă 80% din curățarea covorului!

SPĂLARE

Procesul de spălare se va efectua folosind o linie tehnologică de înaltă calitate, cu 6 perii rotunde, cu apă caldă la o temperatură fixă de 40o, cu detergenți profesionali și biodegradabili, calculați automat în funcție de grosimea și gradul de murdărie, care nu vor afecta țesăturile astfel conducând la creșterea duratei de viață a covorului și care nu sunt toxici pentru organsim. Covoarele vor fi spălate în profunzimea lor indiferent de tipul țesăturii, pete și mirosuri deoarece folosim soluții pentru pete și soluții de neutralizare a mirosului. După spălare covoarele sunt clătite și astfel pregătite pentru următorul proces tehnologic.

CLĂTIRE

Procesul de clătire se face cu un sistem de duze cu mai multe orientări simultan care stropesc covorul cu apă curată la o presiune mare, astfel încât detergentul să fie în profunzime eliminat din țesături.

STOARCERE

Imediat după clătire urmează stoarcerea într o centrifugă performanță care presează covorul cu presiunea reglată în funcție de grosimea și structura țesăturii, care are că rol nu numai evacuarea apei în proporție de 95% ci și fixarea culorilor.

USCAREA

Indiferent de anotimp uscarea se va face blând și rapid fără raze UV care v-ar putea deteriora culorile și țesătura, într-o incinta cu temperatură și umiditate controlată. Atmosfera este controlată cu ajutorul dezumidificatorului profesional pentru covoare conceput special pentru a încălzi aerul și pentru a dezumidifica și a ventila încăperea.

PERIERE

Deoarece nu toate scamele și firele de par se vor elimina prin procesul de spălare vom face perierea delicat în funcție de tipul țesăturii cu perii speciale.

ASPIRARE

Cu ajutorul finisorului nostru profesional, înainte de parfumare și ambalare vom elimina și ultima urmă de praf.

PARFUMARE

Etapă de "răsfăț" a covorului este parfumarea lui cu soluții atent alese și non-toxice.

ÎMPACHETAREA

Împachetarea se face atent în funcție de orientarea perilor covorului astfel încât țesătură să nu fie afectată prin roluire.